Uusi koordinaattori Roosa Käsmä: ympäristöhaasteiden ratkaisuun tarvitaan moniäänisyyttä ja poikkitieteellistä otetta

Ympäristötiedon foorumin uutena koordinaattorina on 12.8.2024 aloittanut YTM Roosa Käsmä. Politiikan tutkimuksesta osaamisensa ammentava Roosa on aikaisemmin työskennellyt ilmastokysymysten parissa ulkoministeriössä ja ympäristöministeriössä.


Kuva: Joel Haapamäki

Miltä uudessa työssä tuntuu?

Minulla on tosi hyvä mieli syksyn starttaamisesta, olo on innostunut. YTF:n toimintakenttä tutkimuksen ja päätöksenteon rajapinnalla on monimuotoisuudessaan hyvin kiinnostava ja odotan innolla mahdollisuuksia päästä tutustumaan koko laajaan sidosryhmäämme syksyn edetessä.

Ympäristötiedon foorumi tuntuu minulle merkitykselliseltä ja luontevalta työpaikalta. YTF:n ydintehtävä tiedepohjaisen päätöksenteon edistämisessä on yhteiskunnallisesti tärkeä, sillä tutkittua tietoa tarvitaan laadukkaan ja informoidun ympäristöpäätöksenteon varmistamisessa.

Koulutustaustani on politiikan tutkimuksessa ja kansainvälisessä politiikassa. Opinnoissani minua askarruttivat erityisesti kansainvälisessä yhteistyössä syntyvät ympäristöregiimit, politiikkaongelmien kehystäminen sekä ympäristökysymysten integroituminen osaksi muita politiikkasektoreita EU-päätöksenteossa. Näin jälkikäteen ajateltuna huomaan, että nämä kysymyksethän liippaavat hyvin läheltä myös tutkitun tiedon ja päätöksenteon solmukohtaa, jonka parissa pääsen nyt työskentelemään.

Mitä toivot tältä työltä ja YTF:lta?

Ympäristöön liittyvät haasteet ovat monimutkaisia politiikkaongelmia, joiden ratkaisuun tarvitaan erilaisia näkökulmia. Samaan aikaan tematiikkaan liittyy intressejä, joita pitäisi pystyä jotenkin yhteensovittamaan. Toivon, että voisimme YTF:n työllä osaltamme edistää hyvää ja ratkaisukeskeistä keskusteluilmapiiriä myös kiperissä ympäristöpäätöksentekoa koskevissa aiheissa. Lisäksi minusta olisi hienoa, jos pystyisimme omalla panoksellamme tuomaan yhteen erilaisia sidosryhmiä vaikuttavien kohtaamisten sekä yhteistyön mahdollistamiseksi.

Mikä Ympäristötiedon foorumin tekemässä työssä innostaa sinua?

Pidän ajatuksesta, että YTF:n rooli on toimia eräänlaisena sillanrakentajana sekä mahdollistajana vuorovaikutukselle ja tutkimuksen äänen voimistamiselle. Tehtävä on tärkeä, sillä nykyhetken akuutteihin ympäristöhaasteisiin, kuten luontokadon, saastumisen ja ilmastokriisin ratkaisuun tarvitaan tiedon tuottajien ja käyttäjien kohtaamisia, moniäänisyyttä ja poikkitieteellistä otetta. Odotan jo näihin teemoihin tarttumista ja olen iloinen, että syksy on lähtenyt käyntiin erilaisten ja hyvin ajankohtaisten yhteistyöprojektien parissa.

Liity sähköpostilistalle

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla YTF:n tulevista tapahtumista ja julkaisuista. Rekisteriseloste

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.